برنامهریزی منطقهای - دانشکده شهرسازی
برنامهریزی منطقهای
اهداف:
کارشناسی ارشد برنامهریزی منطقهای دورهای است که طی آن دانش آموختگان این رشته بتوانند دانش لازم برای تهیه طرحهای توسعه منطقهای و ناحیهای مورد نیاز کشور را فرا گرفته و بتوانند رابط مناسبی بین برنامههای دیگر شهرسازی بوده و نظارت و مراقبت بر توسعه پایدار منطقهای و ناحیهای بر اساس سیاستها و طرحهای مصوب را بر عهده گیرند. اهداف مشخص این دوره به شرح زیر است:
- گسترش دانش و مهارت برنامهریزی منطقهای به منظور تربیت نیروی انسانی آگاه و کار آمد که بتواند نقش اساسی در هدایت توسعه منطقهای کشور داشته باشد؛
- تربیت نیروی انسانی متخصص و مورد نیاز برای رفع نیازهای مربوط به برنامهریزی منطقهای در کشور؛
- تقویت زمینههای علمی و فنی و تخصصی شهرسازی در حیطه برنامهریزی منطقهای.
طول دوره:
مدت دوره کارشناسی ارشد برنامه ریزی منطقه ای یکسال و نیم (سه نیمسال) بوده و دانشجویان گرامی می بایست ۳۲ واحد شامل: ۴ واحد پایان نامه (یک نیمسال)، ۲۶ واحد درسی برای دو نیمسال تحصیلی به مدت یک سال را بگذرانند. این دوره تحصیل به صورت تمام وقت بوده و درسها و کارگاهها در تمام روزهای هفته تدریس میشود.
همچنین در صورتی که مدرک دانشجویان در دوره کارشناسی از سایر رشتههای غیر از رشته شهرسازی باشد، لازم است تا به تناسب رشته کارشناسی این عزیزان دروسی به عنوان دروس جبرانی با نظر دانشکده در نیمسال اول تحصیلی گذرانده شود که حداکثر این دروس جبرانی ۱۲ واحد میباشد.
نقش و توانایی فارغالتحصیلان:
دانش آموختگان این رشته میتوانند در فرایند برنامهریزی و بهبود شرایط زیست مناطق شهری کشور نقش مؤثری داشته و با مشارکت در تهیه طرحهای توسعه شهری و نظارت بر اجرای این طرحها عملاً در فرایند شهرسازی کشور نقش و وظیفه اجرا خود را ایفا نمایند. در واقع شهرسازی در عین تخصصی بودن، دارای خصلت و ویژگیهای میان رشتهای بوده و تقویت زمینههای مختلف آن از جمله برنامهریزی شهری در ارتباط و هماهنگ و تنگاتنگ با برنامهریزی منطقهای، طراحی شهری، مدیریت شهری و برنامهریزی مسکن میتواند زمینههای رشد و تعالی این رشته در کشور را فراهم کند.
لازم به ذکر است که دانش آموختگان این رشته میتوانند در نهادهای مختلف شهرسازی کشور از جمله ادارات و سازمانهای تابعه وزارت مسکن و شهرسازی، وزارت کشور، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، شهرداریها، دفاتر فنی استانداریها و همچنین دفاتر مهندسین مشاور نقش مؤثری در تهیه، اجرا و نظارت بر اجرای طرحهای توسعه شهری کشور ایفا نمایند و نقش موثری در شهرسازی کشور داشته باشند.