مدیریت شهری - دانشکده شهرسازی
مدیریت شهری
اهداف:
رشته مدیریت شهری به دنبال تربیت متخصصانی است که بتوانند روشهای حل معضلات امروزی شهرها را ارائه کنند. دوره کارشناسی ارشد مدیریت شهری محورهای زیر را به منظور دستیابی به فضایی که بتوان در آن به پرسشها و چالشهای توسعه شهرهای امروز پاسخ داد، دنبال خواهد کرد:
- چگونگی بهبود محیط شهری با رویکرد مدیریت شهری؛
- روشهای برتر تصمیمگیری محیط شهری؛
- روشهای اجرای استراتژی محیطی و مدیریت شهری؛
- افزایش توان مدیریتی برای برنامهریزی و مدیریت شهر؛
- روشهای مؤثر برای بکارگیری منابع موجود در جهت مدیریت شهری پایدار.
طول دوره:
مدت دوره کارشناسی ارشد مدیریت شهری یکسال و نیم (سه نیمسال) بوده و دانشجویان گرامی می بایست ۳۲ واحد شامل: ۴ واحد پایان نامه (یک نیمسال)، ۲۶ واحد درسی برای دو نیمسال تحصیلی به مدت یک سال را بگذرانند. این دوره تحصیل به صورت تمام وقت بوده و درسها و کارگاهها در تمام روزهای هفته تدریس میشود.
همچنین در صورتی که مدرک دانشجویان در دوره کارشناسی از سایر رشتههای غیر از رشته شهرسازی باشد، لازم است تا به تناسب رشته کارشناسی این عزیزان دروسی به عنوان دروس جبرانی با نظر دانشکده در نیمسال اول تحصیلی گذرانده شود که حداکثر این دروس جبرانی ۱۲ واحد میباشد.
نقش و توانایی فارغالتحصیلان:
انتظار میرود دانش آموختگان دوره کارشناسی ارشد "مدیریت شهری" بتوانند در این دوره تحصیلی به مهارتهای زیر دست یابند:
- درباره اصول، معیارها و روشهای توسعه پایدار که هدایتگر شهرسازی باشد آگاهی لازم و کافی کسب نموده و خود را در حرکت و جریان ایدههای توسعه پایدار قرار دهند.
- پیوندی بین شهرسازی و مدیریت شهری از یک طرف و موضوع توسعه پایدار از طرف دیگر برقرار کرده و روشهای مؤثرتر از قبل برای حل معضلات امروزی شهرهای ایران ارائه کنند.
- نتایج و تبعات سیستمهای شهری را برای تغییرات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و زیست محیطی ارزیابی کرده و تحولات اساسی مورد نیاز در سازمان و تشکیلات برنامهریزی شهری را شناسایی و عملیاتی نمایند.
دانش آموختگان این رشته میتوانند در فرایند برنامهریزی و بهبود شرایط زیست مناطق شهری کشور نقش مؤثری داشته و با مشارکت در تهیه طرحهای توسعه شهری و نظارت بر اجرای این طرحها عملاً در فرایند شهرسازی کشور نقش و وظیفه اجرا خود را ایفا نمایند. در واقع شهرسازی در عین تخصصی بودن، دارای خصلت و ویژگیهای میان رشتهای بوده و تقویت زمینههای مختلف آن از جمله برنامهریزی شهری در ارتباط و هماهنگ و تنگاتنگ با برنامهریزی منطقهای، طراحی شهری، مدیریت شهری و برنامهریزی مسکن میتواند زمینههای رشد و تعالی این رشته در کشور را فراهم کند.
لازم به ذکر است که دانش آموختگان این رشته میتوانند در نهادهای مختلف شهرسازی کشور از جمله ادارات و سازمانهای تابعه وزارت مسکن و شهرسازی، وزارت کشور، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، شهرداریها، دفاتر فنی استانداریها و همچنین دفاتر مهندسین مشاور نقش مؤثری در تهیه، اجرا و نظارت بر اجرای طرحهای توسعه شهری کشور ایفا نمایند و نقش موثری در شهرسازی کشور داشته باشند.